Erzincan'da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından yürütülen, İŞ-KUR tarafından finanse edilen ve Türk Kızılay'ı Erzincan Şubesi tarafından desteklenen 'Renkli meyve kokulu sabun üreticiliği' projesi kapsamında 15 engelli çocuk eğitim alıyor.

Erzincan'da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği, İŞ-KUR Erzincan İl Müdürlüğü ve Kızılay Erzincan Şubesi, günlük yaşamlarında bir çok etkinlikten mahrum kalan zihinsel ve bedensel engelli çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldi. 'Renkli meyve kokulu sabun üreticiliği' projesi ile çocukların rehabilitasyon sürecinin hızlandırılması, gelişimlerine katkı sağlanması ve sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

İŞ-KUR Erzincan İl Müdürlüğü tarafından 41 bin TL finansal destek sağlanan proje kapsamında kursa katılan öğrencilere günlük 20 TL ücret ödeniyor. Proje kapsamında çalışmalar yapan öğrencileri ziyaret eden Erzincan'da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Gül Çağlıdil, Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata ve İŞ-KUR Erzincan İl Müdürü Ömer Faruk Çelik kursiyer öğrenciler ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Proje hakkında konuşan Gül Çağlıdil, çocuklara yönelik çalışmalarla, onları hayata kazandırmak istediklerini söyledi. Çağlıdil, kokulu sabun projesi için çocukların hiçbir kalıp kullanmadan, elleriyle kaslarının gelişmesi için yaptıklarını belirtti.

Projeyi destekleyen Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata ise bu tür projelere her zaman destek vermek istediklerini kaydederken, projeye finansal destek sağlayan İŞ-KUR İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Erzincan'da yaşayan engelli vatandaşlarımızın meslek edinmeleri için 41 bin TL yardımda bulunduk. Bu 3 aylık bir proje. Renkli meyve kokulu sabun üreticiliği projesi. Biz bundan sonra şunu söylüyoruz. Bu projenin devamını uygun bir şekilde yaparak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu vatandaşlarımızın hayata küsmelerini istemiyoruz. İŞ-KUR olarak her türlü projeye destek verdiğimizi belirtmek istiyorum."