Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan'ın cenazesi, dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Dün gece uçakla Tokat Havaalanı'na getirilen şehit Astsubay Kenan Ceylan'ın cenazesi, ambulansla Zile Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bu sabah Zile Belediyesi'ne ait araçla morgdan alınan cenaze, törenin yapılacağı Zile Kaymakamlığı önüne getirildi.

Cenaze törenine Tokat Valisi Cevdet Can, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şehidin babası Tekin Ceylan, annesi Güner Ceylan, kardeşleri Ebru ile Kemal Ceylan ile yakınları askeri ve mülki erkan vatandaşlar katıldı. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşı dökerken annesi, babası ve kardeşi tabuta sarılarak sinir krizleri geçirdi.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi yapılan duanın ardından gözyaşlarıyla cenaze aracına konuldu. Kortej eşliğinde tekbirlerle baba ocağı olan Kızılca köyüne doğru yola çıktı. Şehidin cenazesinin burada yapılacak törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.