Sivas Ziraat Odası tarafından her ay bir ilçede gerçekleştirilen 'Koordinasyon Toplantısı' bu ay Yıldızeli İlçesinde yapıldı. Toplantıda II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı hazırlıkları ile çiftçilerin karşılaştıkları tarımsal sorunlar görüşüldü.

Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar’ın başkanlığında yapılan toplantıya Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, TKDK İl Koordinatörü Halis Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Musa Kalebayır, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, TMO Şube Müdürü Hasan Bolat, Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, İlçe Ziraat Odası Başkanları ve Yıldızeli İl Genel Meclisi Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda 2. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapmasında çiftçi ziyaretleri ve ulaşımlarının nasıl sağlanabileceği, çiftçilerin karşılaştıkları tarımsal sorunlar, Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımları ile ilgili karşılaşılan sorunlar, yetiştirme sorunları gibi konular ele alındı. Toplantı sonrası Yıldızeli Ortaklar köyünde örnek bir işletme gezilerek incelemelerde bulunuldu.

İşletmenin gezilmesinin ardından çiftçilerle birlikte yemek yiyen protokol üyelerine yapılan sunum sonrasında program sona erdi.