Denizi olmayan Gaziantep’te denizcilik eğitim veren Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü, ilk öğrencilerini mezun verdi. Mezun öğrenciler, bir bir gölete atıldı. Öğrenciler, suyun içinde mezuniyet pozu verdi.

Mezuniyet törenine Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Dağcı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Zirve Üniversitesi olarak bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Taner Nakıboğlu, "Her şey bir hayalle başladı ve bugünlere kadar geldik. Denizi olmayan Gaziantep’te böyle bir bölümü açmak ve kaliteli öğrenciler yetiştirmek kolay değil. Tüm akademisyen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize bu özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun, vira bismillah." dedi.

Öğrencileri en iyi şekilde hazırladıklarını belirten Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, "Öğrencilerimiz okul hayatlarının ilk yıllarından itibaren ulusal ve uluslararası şirketlerde stajlarını tamamlayarak iş hayatına adım attılar. Bugün ise artık mavi sulara açılmaya hazır hale geldiler. Türkiye’nin güneyinde denizcilik eğitimi veren tek üniversite olarak mezunlarımızı sektörün istediği gibi yetiştiriyoruz. Böylece mezun olur olmaz iş imkanına sahip oluyorlar." diye konuştu.

Mezuniyet töreninin ardından Antepia içindeki gölete geçen öğrenciler bir bir gölete atıldı. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu’nu da gölete atan öğrenciler hatıra pozu çektirdi. Denizcilerin mezuniyeti de farklı olur diyen Nakıboğlu, "Denizciler mezun olduklarında geleneksel olarak denize atılır. Biz de Antepia’nın göletine attık. Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz." ifadelerine yer verdi.