Zirve Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yılda bütün masrafları karşılayarak 27 hazırlık öğrencisini Amerika’ya gönderdi. 2 aylık dil eğitimi alacak olan öğrenciler üniversite eğitimlerinin ilk yılında yurt dışı deneyimi kazanma ayrıcalığına sahip olacak.

5 öğretim elemanının liderlik ettiği grup California eyaletinde bulunuyor. Bu yılki eğitim için anlaşma imzalanan University of Southern California, dünyanın en prestijli 5 üniversitesinden birisi arasında yer alıyor ve kampüsü Los Angeles’te bulunuyor. Çok geniş bir alana sahip olan kampüs, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Sinema ve İletişim Okulu gibi bir çok fakülteyi içeriyor. Üniversitede, dünyanın hemen her ülkesinden öğrenciler bulunuyor. Amerika’nın en iyi dil eğitimlerinden birisi bu üniversitede veriliyor. Dolayısıyla yurtdışı grupları özellikle yaz okullarında University of Southern California’yı tercih ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz İngilizce öğrenimleri pekiştirmek için yurt dışına çıkma fırsatını daha üniversitenin ilk yılında elde etmiş oluyor. Zirve Üniversitesi olarak biz öğrencilerimize Kuzey Texas Üniversitesi'nin dil programları ile başladığımız formatta İngilizce eğitimi veriyoruz. Böylece yurtdışına çıkan bütün öğrencilerimiz hiçbir dil sınavına bağlı olmadan eğitimlerini her türlü rahatça alabiliyorlar. Öğrencilerimize yurtdışı imkanını sunan mütevelli heyetimize teşekkür ediyorum.”

Dil öğrenmenin önemine de değinen Rektör Kısa, “Öğrencilerimiz İngilizcenin yanında ikinci bir dili de vakit geçirmeden öğrenmeleri gerekiyor. İş yaşamında herkesten bir adım öne geçmek için derslerde başarılı olmanın yanında, kültürel ve sosyal yaşamlarında da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Zirve Üniversitesi olarak uluslararasılaşma bizim için çok önemli. Yurt dışındaki önemli üniversitelerle 2+2, 3+1 erasmus anlaşmalarımız bulunuyor. Zirve üniversitesi olarak öğrencilerimizin eğitimlerini yurtdışında tamamlamaya destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.