Zonguldak’ta yargı mensupları, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristlerce katledilmesini kınadı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, yaptığı açıklamada, “Bizler yargı mensupları olarak bu saldırılardan yılmayız. Bu saldırılar, bizlerin birlik olma ve adalet dağıtma konusundaki gayretimizde bir eksilmeye bir sebebiyet vermez. Hatta herkes bilir ki yargı mensupları olarak peygamber postunda otururuz. O oturduğumuz posta bizim kanımızı bulaştıranlara dahi adalet dağıtmaktan imtina etmeyiz.” dedi. Başsavcı Topuz, teröristlerden birinin Zonguldak doğumlu olmasının hatırlatılması üzerine ise “Terörün ve teröristin Zonguldaklı veya başka bir yerden olmasının bizim açımızdan bir kıymeti yok. Zonguldaklı vatandaşlarımızın her biri gözümüzün bebeği güzide insanlardır.” ifadesini kullandı.

Zonguldak Adliyesi önünde toplanan hakim, savcı, avukat ve adli personel ortak bir açıklama yaptı. Yapılan hain saldırıyı kınayan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, “Büyük bir acıya gark olduk. Şehit meslektaşımız maalesef münhasıran yapmış olduğu görev sebebiyle hedef seçilmiş ve şehit edilmiştir. Kuşkusuz ki milletimiz ve yargı camiamızın içi kan ağlıyor. Şu bilinsin ki bizler yargı mensupları olarak bu saldırılardan yılmayız. Geçmişte de bu tür saldırılar oldu. Bu saldırılar, bizlerin bir ve birlik olma, adalet dağıtma konusundaki gayretimizde bir eksilmeye bir sebebiyet vermez. Hatta herkes bilir ki yargı mensupları olarak peygamber postunda otururuz. O oturduğumuz posta bizim kanımızı bulaştıranlara dahi adalet dağıtmaktan imtina etmeyiz. Nitekim güvenlik güçleri 2 teröristi ölü olarak ele geçirdi ama bu olaya karışan diğer failleri yakaladıklarında da bize getireceklerdir. Biz yine eli kanlı teröristlerin hakkında da adalet dağıtmakta tereddüt etmeyeceğiz. Bizim de kaderimiz bu olsa gerek.” diye konuştu.

"GÜVENLİK PROBLEMİ SADECE AVUKATLARIN ÜZERİNE ATILAMAZ"

Konuşmasında güvenlik problemine de değinen Topuz, "Avukat cübbesiyle girildi gibi yaklaşımlar nazara alındığında bu güvenlik problemi sadece avukat meslektaşlarımızın üzerine atılabilecek bir problem değildir. Bu işin kolaycılığı olur. Yekpare bir meseledir. Yargı aktörlerinin tamamı ve güvenlik birimleri bu konuda üzerine düşeni yapmaları gerekir. Bizler bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Şairin dile getirdiği gibi aziz şehidimizin kabrinde her gece bir gül açmasını ve her seherde bir bülbül ötmesini diliyoruz." şeklinde konuştu.

"PEYGAMBER POSTUNDA OTURUYORUZ"

Daha sonra gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Başsavcı Topuz, “Bizler her zaman zorlu bir görev ifa ediyoruz. Bu sadece bizim alacağımız tedbirlerle olacak iş değil. Özellikle güvenlik birimleriyle görüşeceğiz.” dedi.

Teröristlerden birinin Zonguldak doğumlu olmasının sorulduğu Başsavcı Topuz, şunları söyledi: “Bu bir terör eylemi. Terörün ve teröristin Zonguldaklı veya başka bir yerden olmasının bizim açımızdan bir kıymeti yok. Biz Zonguldaklı vatandaşlarımızın her biri gözümüzün bebeği güzide insanlardır. Zonguldaklı şeklinde bir ifadenin yer alması, bizim Zonguldaklıya hizmet vermemiz noktasında bir tereddüde sevk etmez. Bizler mesleğin başından itibaren adalet dağıtan insanlara peygamber postunda oturuyor denir. Bu peygamber postunda otururken o posta bizim kanımızı bulaştıran insanlara da biz adalet dağıtmak durumundayız.”