Zonguldak’ta kalp krizi sonucu vefat eden valilik teknikeri ve 38 yıldır müzikle uğraşan 1 çocuk babası Ergin Erdem(53), ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Erdem’in ani ölümü, sevenlerini hüzne boğdu.

Dün mide rahatsızlığı şikâyetiyle hastanede tedavi olup evine gönderildikten yaklaşık 10 saat sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Ergin Erdem için ilk olarak görev yaptığı Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Duaların ardından Baştarla Camii önüne getirilen Erdem’in naaşı, burada kılınan ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlığında toprağa verildi. Erdem, sanatçı kişiliğinin etkisiyle toplumun farklı kesimlerindeki dostlarından maddi destek sağlayarak fakir, kimsesiz öğrencilerin ihtiyacını karşılıyordu. Mahallesindeki Baştarla Camisi’nin halılarının da değişmesinde emeği geçen Erdem, son yolculuğunda yaptığı sessiz sedasız hayırlarla yad edildi.

EN BÜYÜK HAYALİ BESTELEDİĞİ ŞARKILARI İÇİN KLİP ÇEKMEKTİ

Zonguldak ve çevresinde ‘mega star’ lakabıyla bilinen Ergin Erdem, yaptığı madenciye ağıt ve özgün müzik besteleriyle yerel ve ulusal televizyon kanallarında eserlerini seslendirmişti. 17 Mayıs 2010'da 30 madencinin öldüğü grizu faciasıyla birlikte 'Grizuya Ağıt' adlı şarkısını yazıp besteleyen Erdem, maden ocağında klip çekmişti. Törende, babasının şapkasını takan kızı Seda Baykal ile yakınları gözyaşlarını tutamadı.