Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, alan işçilere kaldı. İşçiler, davul zurna eşliğinde halay çekerken; Halkların Demokratik Partisi üyeleri de alana geldi. Grup bir süre sloganlar attıktan sonra pankartları toplayarak alandan ayrıldı.

İŞTEN ATILAN HEMA'LILAR GMİS YÖNETİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

1 Mayıs kutlamalarında HEMA'nın işlettiği madenden çıkarılan işçiler de yer aldı. İşçiler, Genel Maden İş Sendikası (GMİS) tepki gösterdi. İşçiler, "Satılmış GMİS, bizi satanı biz de satarız. HEMA işçisi direnişin simgesi" sloganlarının ardından alandan ayrıldı.

POLİS İLE EĞİTİM-SEN ARASINDA ARABA KRİZİ YAŞANDI

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasının ardından sahnenin söküm çalışmalarının başlamasıyla Eğitim-Sen'li üyeler alana üzerinde ses düzeni olan arabayı sokmak istedi. Polisin buna izin vermemesi üzerine Eğitim-Sen'liler yol üzerinde polisle görüştü. Yapılan görüşmelerin sonunda aracın alana alınmasına izin verilmesiyle kriz kısa sürede aşıldı.

Bu arada alanda dolaşan küçük çocuğun kızdırdığı köpek, çocuğu kovalamaya ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Araya girenler sayesinde köpekten kurtulan küçük çocuk, duvardan atlayarak kaçmayı başardı. Bu sırada 3 genç arasında başlayan kavga ve yaşanan kovalamaca da polis kavga eden gençleri yakaladı. Birbirlerinden ayrılan gençler, olayla ilgili olarak karakola götürüldü.

Yaşanan olayların ardından Eğitim-Sen'li üyeler 1 Mayıs şarkısı ile günü kutlamaya devam etti.