Zonguldak'ta Toki İlköğretim Okulu annelerinin oluşturduğu koro, Anneler Günü'nde öğrencilere ilk konserini verdi. Bu kez, veliler türküler söyledi, öğrenci ve öğretmenler seyretti.

Kilise Restaurant'ta düzenlenen etkinlikte sahne alan Toki İlköğretim Okulu velilerinden oluşan koro ve halk oyunları ekibi, Halk Eğitim Merkezi desteğiyle yaklaşık 4 aydır süren çalışma sonucu ilk etkinliğini düzenledi. Okul Aile Birliği, Anneler Günü dolayısıyla annelere yönelik bir etkinlik düzenledi. İlk önce halk oyunları gösterisi yapan anneler, daha sonra sevilen türküleri seslendirdi.

Kendisi de koroda yer alan Toki İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Aynur Gözlük, yaptıkları ilk etkinliğin büyük beğeni gördüğünü söyledi. Başkan Aynur Gözlük, şöyle konuştu: "Fikir benden çıktı. Okulumuzda halk eğitim merkezi müzisyenleri kurs veriyordu. Halkoyunlarını öğreniyorduk. Sonra velilere Anneler Günü için bir koro oluşturup etkinlik düzenleyelim dedim. Onlar da kabul etti ve 4 ay boyunca hem koro hem de halk oyunları gösterisi için çalıştık. Bu defa biz gösteri yaptık, türkü okuduk; çocuklarımız dinledi. İnşallah bundan sonra daha da profesyonelleşip etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz."

Veliler ve öğrencilerin beğeniyle izlediği program, söylenen türkülerle devam etti.