Zonguldak’ta otomobiliyle durdurulan genç sürücünün polislere direnmesi üzerine ortalık karıştı. Polislere direnen Alper K ile trafik ekipleri arasında arbede çıktı.

Alınan bilgiye göre, ehliyetsiz araç kullanıldığı yönünde ihbarı değerlendiren trafik ekipleri, Uzunmehmet caddesinde 67 AL 876 plakalı otomobil sürücüsü Alper K’yı(17) durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan Alper K’nın kullandığı otomobil, İstasyon caddesinde polis tarafından durduruldu. Yapılan araştırmada sürücü 17 yaşındaki Alperen K.’nin ehliyetinin ve ruhsatının olmadığı belirlendi. Aracına el konulan Alperen K, hakkında işlem yapılmak üzere karakola götürülmek istendi.

Polislere direnen Alper K ile trafik ekipleri arasında arbede çıktı. Polislere “Ceza yaz, bir daha bineceğim. Beni, yakala bir daha bineceğim” diye tepki gösterdi. Genç sürücüyü sıkıştıran polislerin müdahalesi ise sert oldu. Aralarında bir bayan trafik polisinin de bulunduğu 7 polis, bir anda sürücünün üzerine çullandı. Polislerin sert müdahalesine karşı koymaya çalışan Alper K, sinir krizi geçirdi. Yaklaşık 5 dakika polislere direnen sürücü, etkisiz hale getirilerek polis aracına götürüldü.

Polisin sinir krizi geçiren Alper K’ya müdahalesi, arkadaşlarını isyan ettirdi. Sürücünün olay yerindeki bir arkadaşının, polislere ‘ben onu durdururum, böyle sıkarsanız daha kötü olur’ uyarısı işe yaramadı. Bu arada sürücünün arkadaşları ve bazı vatandaşlar, polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Polis ekipleri ise kendilerine çıkışan vatandaşların üzerine yürüyerek, sürücünün kendilerine küfrettiğini ileri sürdü.

Olay yerindeki bir vatandaşın ‘dünkü çocuğu polis yapmışlar’ diye bağırmasını duyan 20 yaşlarındaki bir polis memuru, “Gel buraya gel. Adam mı oldun lan?” diyerek gencin üzerine yürüdü. Öfkeli polisi, meslektaşları güçlükle sakinleştirdi.

SAVCI İŞLEM YAPTIKTAN SONRA SÜRÜCÜYÜ SERBEST BIRAKTI

2 polis, Soğuksu Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen sürücü hakkında görevli memura mukavemetten şikayetçi oldu. Bunun dışında ‘dur ihtarına uymamak ve ehliyetsiz bir şekilde araç kullanmak’ suçlarından hakkında adli işlem başlatılan Alperen K., ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Araç sahibi olan Alperen K.’nın babasına ise bin lira idari para cezası uygulandı.