Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ile Kandilli beldesi arasındaki alternatif karayolu, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanın ardından trafiğe kapandı. Yolu açma çalışmaları sabah saatlerinde başlayacak.

Olay, saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Kaya ve toprak yığını ile yaklaşık 20 metrelik alan tamamen doldu. Heyelan sonrasında olay yerine gelen Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın,"Yoğun yağışlar sebebiyle uzun zamandır zaten ulaşımı zor şartlar altında devam ettirilen Kandilli - Ereğli arasındaki eski Kandilli yolu diye bahsettiğimiz yol güzergahındayız. Yolun üzerindeki eski kayalar zannederim tabiat şartları ile aşınmadan dolayı aşırı yağmurların bu kayaların arasına işlemesinden dolayı bir heyelan meydana geldi. Yolumuz kapandı. Sabah saat 8'den itibaren yolu açma çalışmalarına başlayacağız" dedi. Heyelan olan bölgenin her iki girişi de, Ereğli ve Kandilli belediyesi zabıta ekipleri tarafından geçişe kapatıldı.

Bu arada, Ereğli ilçesine bağlı Orhanlar Mahallesi Kız Kapısı Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı metruk binanın çatı parçaları, yoğun yağış nedeniyle ana yola düştü. Caddede trafik kontrollü olarak sağlandı.