Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hatalı sollama yaptığı iddia edilen şahsın kullandığı otomobil ile karşı yönden gelen minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada yaralanan 1'i çocuk 9 kişi, ambulansla götürüldükleri hastanelerde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre kaza saat 22.00 sularında Zonguldak - İstanbul karayolunun 31. kilometresinde meydana geldi. İstanbul'dan Zonguldak'ta oturan akrabalarına ziyarete giden 34 HG 9224 plakalı otomobil sürücüsü Hüseyin Hıdır (30), iddiaya göre sollama yasağı olan yolda önündeki kamyonu sollamaya çalıştı. Bu sırada Hıdır'ın kullandığı araç, karşı yönden gelen Girayhan Alan'ın (31) kullandığı 67 TA 241 plakalı minibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada; minibüs sürücüsü Girayhan Alan ile birlikte aynı araçta bulunan Fatih Dikenli (29), Burak Emrah Yapıcı (36), İsmail Duran (20) ve Bayram Sarı (55) ile Hüseyin Hıdır'ın kullandığı otomobilde bulunan Emine (28), Cemrenaz (5), Hava (38) ve Burak Hıdır (19) yaralandı. Kazayı gören yoldan geçen diğer araç sürücüleri yaralıların yardımına koştu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Ereğli devlet ve çevrede bulunan özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazaya karışan araçların hurdaya döndüğü görüldü. Kazada Hüseyin Hıdır'ın şoka giren ablası Emriye Hıdır, yakınları ile telefonda konuşmakta güçlük çekerken, olay yerine gelen aile fertleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

SOLLAMAYA ÇIKTIM, O SIRADA KARŞIDAN HIZLI GELEN MİNİBÜSLE ÇARPIŞTIK

Olay yerine gelen trafik ekiplerine kazanın nasıl olduğunu anlatan otomobil sürücüsü Hüseyin Hıdır, "Ben aşağıdan geliyordum. Önümde kamyon mu TIR mı ne vardı. Sollamaya kalktım. Abi de karşıdan hızlı geliyordu. O esnada kaza oldu. Buradan döndüğümde yol boştu. Bir anda oldu" şeklinde kazayı anlattı.

Hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.