Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk müessesinde sabaha karşı meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

Olay, saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler Nevzat Candan (38), Yaşar Özdemir (45) ve Hüseyin Demirdöver (35) kömür çıkarttıkları sırada göçüğün altında kaldı. İşçilerden Yaşar Özdemir ve Hüseyin Demirdöver işçi arkadaşları tarafından kısa sürede kurtarıldı. Nevzat Candan'ın cansız bedenine ise göçükten iki saat sonra ulaşıldı. Yaralılar Özdemir ve Demirdöver ocaktan çıkarılarak ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nevzat Candan ise Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın ardından Devlet Hastanesine gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, olayın eksi (-) 550 kodunda meydana geldiğini söyledi. Mutlu, "24.00-08.00 vardiyasında çalışan arkadaşlar kömür çıkarırken arının göçmesi sonucu göçükte kalıyorlar. Bir arkadaşımızı kaybettik, bir arkadaşımız yaralı. Başımız sağ olsun" dedi.

Acı haberi alan Nevzat Candan'ın iş arkadaşları ve yakınları hastaneye akın etti. Nevzat Candan'ın eşi Ayşe Candan, 2 çocuğu ile birlikte geldiği hastanede ölüm haberini duyunca yıkıldı. Yaralı Hüseyin Demirdöver'in sağlık durumunun iyi olduğu, Yaşar Özdemir'in ise ayağında kırık olduğu öğrenildi.