Zonguldak'ta polis ve vergi denetim ekiplerince özel okul ve dershanelere düzenlenen operasyon 15 saatlik incelemenin ardından sona erdi.

Zonguldak'ta polis ekipleri tarafından özel okullar, dershaneler ve bir kreşte başlatılan incelemeler tamamlandı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararıyla dün sabah 09.00 itibariyle Zonguldak merkez ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerindeki dershaneler, okullar ve bir kreşe yönelik inceleme başlatmıştı.

Okulu bütün detaylarıyla inceleyen ekipler, gece incelemesini tamamladı. Okuldaki bilgisayarların harddisk yedeklerine ve bazı evraklara el koyan polis, alınan evrakları incelemek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Alınan evrak ve dokümanların Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Polislerin çok yönlü incelemesi sırasında okul görevlilerinin yardımcı olduğu ve ekiplere çay ile su ikramında bulunduğu görüldü. Görevini tamamlayan polis ekipleri okul çalışanları ile tokalaşarak okuldan ayrıldı. Ayrıca Elmas özel Eğitim A.Ş bünyesindeki Fem ve Anafen dershanelerinde de incelenmek üzere benzer evrak ve hard disk yedeklerinin Emniyet'e götürüldüğü öğrenildi.