Zonguldak’ta, dün Ankara’da düzenlenen terör saldırısı, yağmur altında protesto edildi.

Demokrasi Platformu üyeleri Madenci Anıtı'nda toplanarak, dün 97 kişinin öldüğü, yüzlerce vatandaşın yaralandığı Ankara’daki terör saldırısını protesto etti. Yağış altında şemsiyeleriyle Gazipaşa caddesinden valilik önüne çeşitli sloganlar atarak yürüyen Demokrasi Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “Bu katliam, Gezi parkı direnişi ve 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkemizi kan gölüne çeviren siyasal iktidarın sorumluluğu altında gerçekleşmiştir. Baskı ve zulmü değil özgürlük ve dmokrasiyi, sömürüyü değil emeği ve eşit paylaşan Türkiye’yi, savaşı değil barışı savunanları hedef alan bu kanlı terör saldırısını nefretle lanetliyoruz.” dedi.

Kaymakçı, “Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz, ‘aynı kaynak’ olduğunu biliyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız ve affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu arada dün Ankara’daki saldırıda yaralanan Haber-Sen Zonguldak Üyesi İbrahim Damatoğlu’nun Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyat olduğu ve sağlığının iyiye gittiği belirtildi.