Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nden geçiş yapan Ukrayna plakalı TIR'da yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonla ilgili detaylı bilgi vermeyen yetkililer, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak'ta yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde, Karabük'ün Safranbolu ilçesinden aldığı yük ile Ukrayna'ya gitmek için Zonguldak Gümrük Kapısı'ndan geçiş yapan TIR, gemiye binmek üzereyken Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından durduruldu.

GEMİYE BİNMEK ÜZEREYDİ

Zonguldak Gümrük Kapısı'ndan geçiş yapan ve gemiye binmek üzere olan TIR, Zonguldak Gümrük Muhafaza ekiplerince durduruldu.

Gümrük Muhafaza ekipleri, aldıkları istihbaratın ardından Karabük'ün Safranbolu ilçesinden aldığı yükü Zonguldak Limanı'ndan Ukrayna'ya Ro-Ro gemisiyle götürmek üzere olan TIR'ı durdurdu.

BÜYÜK VURGUN İDDİASI

Uyuşturucu maddeye duyarlı özel eğitimli köpeklerle yapılan aramalarda TIR'ın bazı bölümlerinde yüklü miktarda eroin ele geçirildi. Olay yerine gelen Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, incelemelerde bulundu.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten yetkililer, uyuşturucu maddenin miktarı ve operasyonun detayları hakkında daha sonra Zonguldak Valiliği'nce açıklama yapılacağını kaydetti.