Zonguldak'ta termik santral firmasına ait liman sahası için tıraşlama yapılan dağda heyelan meydana geldi. Göçük alanından moloz taşıyan bir kamyon, içindeki sürücüsüyle birlikte toprak altında kaldı. Yaklaşık 80 metrelik yükseklikten kayan toprak altında kalan işçiye ulaşma çalışmaları sürüyor. Cihan Haber Ajansı, 23 Nisan tarihinde olay yerini detaylı bir şekilde görüntüleyerek olası bir tehlikeye dikkat çekmişti.

Alınan bilgiye göre, Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesi sınırlarında Eren Enerji A.Ş.'ye ait limanın üst kısmında dağın tıraşlanması sırasında heyelan meydana geldi. Tıraşlama yapılan alandan moloz taşıyan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kamyon sürücüsü, dağdan kopan toprak ve taş molozlarının altında kaldı. Olay yerine sevk edilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 80 metrelik yükseklikten kayan toprak altında kalan işçiye ulaşma çalışmaları başlattı.

20 GÜN ÖNCE TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

Bu arada Cihan Haber Ajansı (Cihan), 20 gün önce (23 Nisan 2015) tarihinde 'Dağı delip molozunu denize döktüler, mahalle sakinleri isyan etti' başlığıyla olay yerindeki çalışmaları tüm detaylarıyla görüntülemiş ve olası tehlikeye dikkat çekmişti.