Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde faaliyet gösteren Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'nde bulunan yaklaşık 2 metre boyundaki timsah görenleri şaşırtıyor.

Çanakçılar Seramik Fabrikası'nın kurucuları Mehmet ve Mithat Çanakçı kardeşlerin 30 yıl önce fabrikanın bahçesinde 45 dönümlük alanda oluşturduğu hayvanat bahçesinde şu anda 65 türden 1300’e yakın hayvan bulunuyor. Günde ortalama 200 kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde deve, deve kuşu, lama, geyik, ceylan, karaca, ayı, kurt, maymun, tavşan, sincap, doğan, kartal, kuğu, flamingo, pelikan, turna, leylek, ördek, güvercin, tavuk, kaz gibi hayvanlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Daha çok sıcak bölgeler olan Afrika, Güney Afrika, Batı Afrika ve Sahra bölgesi ile Madagaskar’daki akarsularda yaşayan sürüngen hayvanı olan Nil timsahını görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Türkiye'de timsah görmeye alışık olmayan vatandaşlar, ilk kez canlı timsah görmenin heyecanını yaşıyor.

22 santimlik bir yavru iken alınıp akvaryumda beslenen Nil timsahı, kısa sürede büyüyerek 2 metreye ulaştı. Timsahın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmeyen veteriner teknisyen ve fabrika çalışanları, onun için havuzlu özel bir bölüm oluşturdu. Zonguldak bölgesinde timsahın büyüyüp gelişmesi ziyaretçileri hem şaşırtıyor hem korkutuyor.

Veteriner Teknisyeni Baki Aydemir, timsahın geldiğinde boyunun 22 santim olduğunu ve akvaryumda beslediklerini belirtti. Timsahın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediklerini anlatan Aydemir, ziyaretçilerin timsahın gerçek olup olmadığını sorduklarını kaydetti.

Aydemir, şunları söyledi: “Biz onu aldığımızda çok küçük olduğu için bu kadar büyüyeceğini beklemiyorduk. Akvaryumda balık ve ciğer vererek besledik. Akvaryuma sığmayınca hayvanat bahçesine havuz yaptık ve oraya bıraktık. Şu anda boyu yaklaşık 2 metreyi buldu. Gelen ziyaretçilerin beğenisine sunmaktayız. Zonguldak civarında timsah olmadığı için ziyaretçileri şaşırtıyor. Yani Zonguldak ve timsah çok tuhaf geliyor insanlara. Bu bölgede timsah nerede olsun? Bazen havuzda hiç kıpırdamadan duruyor. Ziyaretçiler ‘maket mi, canlı mı?’ diye soruyorlar bize. Karnı tok olduğu zaman yerinden hiç kımıldamaz. Sakin bir şekilde güneşlenir. Halen balık ve ciğerle besliyoruz. İnsanlar hep timsahla ilgili soruyor."

Hayvanat bahçesini ziyaret etmekten çok memnun kaldıklarını ifade eden vatandaşlar da Zonguldak'ta timsahla karşılaşmanın kendilerini çok şaşırttığını kaydetti.