Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak üzerinde, yağışlarla birlikte yumuşayan toprak heyelana yol açtı. Kayan toprak Yakup Yenitürk'e ait 3 katlı binaya ulaştı. Yenitürk ailesi, evin önünde bağlı duran kangal cinsi köpeğin bağırmasıyla olayı fark etti. Bina sahibi Yakup Yenitürk, evdeki eşini ve diğer katlardaki çocuklarını alarak evden uzaklaştı. Ancak köpek heyelandan kurtulamadı. 

Olay yerine sevk edilen polis, zabıta ve AFAD ekipleri güvenlik önlemi aldı. Heyelanda kayan 3 katlı binayla birlikte çevredeki 2 ev daha tahliye edildi. 

Olay yerine gelerek heyelanda kayan evin etrafında inceleme yapan AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, sağanak yağışlarla birlikte heyelanın meydana geldiğini söyledi. Güngör, "Burada 6 hane var ve heyelan nedeniyle evleri boşalttılar. Ailelerin yakınları güvenli yere yerleştirilecek. Yarın belediye ile birlikte hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Binalar çok kötü durumda. Arka taraftan bel vermiş durumda. Vatandaşlarımıza gerekli yardımı yapacağız” dedi. 

CANLARINI ZOR KURTARDI ANCAK KÖPEĞİ KURTARAMAMASINA ÜZÜLDÜ

Bu arada bina sahibi Yakup Yenitürk, "Olay sırasında hepimiz evdeydik. Köpek bağırınca fark ettik. Köpeği kurtaramadık. Köpeğimin bağırmasıyla çıktım dışarıya, toprak gelmeye başladı. Hayvanımı alamadım, eğer onu kurtarmaya çalışsaydım ben de toprağın altında kalacaktım. Maalesef kurtaramadım. Köpeğim gitti. En çok ona üzüldüm. Kurtaramadım. Hayvanı çözmeye çalışıyorum, bir türlü çözemedim. Baktım yığınla heyelan geliyordu. Mecbur kaçmak zorunda kaldım" ifadesini kullandı.