Zonguldak'ta fırtınada bir evin çatısı uçtu, üç ev ise heyelan sebebiyle boşaltıldı. Bir evin duvarına dayanan heyelan molozundan dolayı su bastı. Fırtınada dev dalgalar oluştu. Bu arada il genelinde 122 köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün geceki fırtınada, Terakki Mahallesi Karadeniz Caddesi'nde Yusuf Gülay'a ait üç katlı evin çatısı uçtu. Çatının devirdiği demir elektrik direği ikiye ayrıldı. Olay sırasında evin etrafında kimse olmaması bir faciayı önledi.

Asma Mahallesi'nde ise yağışlar sebebiyle heyelana maruz kalan üç ev tahliye edildi. Yarım bırakılan toprak yol, yağmur ve kar yağışıyla birlikte çöktü. Yolun alt kısmında bulunan üç ev, oturulamaz hale geldi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme sonucu toplam dokuz kişilik üç aile, öğretmenevine yerleştirildi. Mahalle sakinlerinden Şaziye Ada (70), "Heyelan oldu, aileleri boşalttılar buradan. Duvarları çekip bu yolu yapsınlar. Elektrikler yok, sular yok. Yollarımız kapandı, hiçbir yere gidemiyoruz." dedi. Gülten Yavuzyılmaz da, "Kaç defa belediyeye, valiliğe gittik. Mahallemizde 15 tane raporlu hasta var. Bir an önce bu duvarların çekilip yapılmasını istiyoruz. Bir senedir yolu yapmadılar. Her yağmurda heyelan oluyor, evlerimize girmeye korkuyoruz." diye konuştu.

Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ise, "Dün gece heyelan oldu. Üç aileyi öğretmenevine gönderdik. AFAD ekipleri olaya müdahale ettiler. Yalnız bu yolun bir an önce açılması lazım. Bu yolun yapılmasına engel çıkarılmamalıdır. Yarın milletvekillerimiz gelecek, gelsinler baksınlar. Bu kadar rezillik olmaz. Allah'ımıza çok şükür, hiç kimsenin canı yanmadı. Heyelandan dolayı evi hasar gören toplam dokuz kişilik üç aileyi öğretmenevine teslim ettik. Herhangi bir can kaybı olmadı." ifadesini kullandı.

Aynı mahallede ikamet eden Kadriye Yalçın'ın (57) evinin duvarını ise yoldan kopan bir heyelan molozu kapladı. Evin içi su ve çamur olunca sinir krizi geçirdiğini anlatan Yalçın, "Dün doktordan geldim. Bütün ev çamur ve su içindeydi. Muhtarımızı aradım. Yetkililer gelip de bakmadılar. Bu ikinci defa oldu. Daha önce temizledik, tekrar oldu, evin içine su girdi." şeklinde konuştu.

Bu arada Karadeniz'deki fırtınada dev dalgalar kıyıları dövdü. Mendireği aşan dalgalar, metrelerce boya ulaştı.