Dilaver mahallesinde özel maden ocağında saat 11.30 sıralarında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Yalçın'ın cenazesi, otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. İşçinin naaşı, hastane morgunda edilen duaların ardından memleketi Gökçebey ilçesinin Üçburgu köyünde toprağa verilecek.

ERKEN EMEKLİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU

Ölen işçinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda(TTK) maden işçisi olarak çalışan kardeşi Ersoy Yalçın(32), yaptığı açıklamada, “2009 yılında ağabeyim madene girmeye merak sarmıştı. O tarihte iş başvurusu yaptık, kurada bana çıktı ona çıkmadı. O ”˜ben bu işi yapacağım' dedi. Özel maden ocağına girdi. İkimiz de çalışıyorduk. Erken emekliliği çok düşünüyordu. 2 yıl önce iş kazası geçirdi. 3 ay felçli kalmıştı. Ocağa girerken kamyonun kapağı çarpmış ve omuriliği zedelenmişti. Düzeldikten sonra erken emeklilik için işine devam etti. Bu olay yaşandı.” dedi. 

Gazetecilerin, “Madenciliği çok mu seviyordu?” sorusu üzerine, “Madenciliği kim sever? Erken emekli olayım diye çalışıyordu. Bir ara paralarını alamamışlardı. Üç gün iş bırakma eylemi yaptılar. Ben o zaman ”˜bırak şu işi' dedim. Gökçebey'de herkes bıraktı, o bırakmadı. Demek ki kaderi böyleymiş” şeklinde cevap verdi.