Mithatpaşa Mahallesinde çocuklarıyla birlikte ikamet eden Elmas Arslan'a(87) ait ev, heyelanda yıkıldı. Elmas Arslan'ın hastanede başında bekleyen aile, heyelanın olduğu sırada evde bulunmadığı için ölümden döndü. Olayın şokunu yaşayan İbrahim Arslan, "Hastanede olmasaydık, cenazemize gelecektiniz" dedi. Yağışlarla birlikte meydana gelen heyelan toprağının duvarı devirip evin içine dolması sonucu ev oturulamaz hale geldi. 

Şeker ve tansiyon hastası olan ve aynı zamanda yürüme engelli Elmas Arslan, rahatsızlandığı 1 Ocak tarihinden itibaren Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Elmas Arslan'ın bitişiğindeki evde yaşayan 2 çocuk annesi kızı Zehra Arslan(57) ile yanında kalan bekar oğlu İbrahim Arslan(45), dönüşümlü olarak hastanede refakatçi kalıyordu. 

Anne Elmas Arslan ve özel sektörde çalışan oğlu İbrahim Arslan'ın kaldığı ev, hastanede bulundukları sırada heyelanda yıkıldı. Duvarın patlaması sonucu evin mutfak kısmı; taş, toprak ve ağaçlarla birlikte moloz yığınıyla doldu. 

'HASTANEDE ANNEMİN BAŞINDAYDIM'

Olayın şokunu yaşayan İbrahim Arslan, "Yağmur nedeniyle evimiz göçtü. O anda biz hastanede yatıyorduk. 12 gündür şeker ve tansiyon hastası olan annem hastanede yattığından dolayı biz evde yoktuk. Allah'tan hastanede yattığımıza dua ediyoruz. İnsan annesinin hasta olduğuna sevinir mi? Ama seviniyoruz. Çünkü hastanede olmasaydık burada olacaktık ve biz annemizle birlikte ailece ölmüş olacaktık. Evimiz göçtüğü için mağdur durumdayız. Belediye yetkililerine söyledik, devlet yetkililerinden de yardım bekliyoruz. Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum. Evimizin duvarları tamamen göçtü, çatladı, evimizi yaptırma durumumu yok." dedi. 

'HASTANEDE OLMASAYDIK CENAZEMİZE GELECEKTİNİZ'

Gazetecilerin, 'hastanede olmasaydınız evde mi olacaktınız' sorusu üzerine, "Biz hastanedeydik. Sadece yan tarafta ablam vardı, o da Allah'tan dışarıdaydı. Eğer içeride olsaydı ve biz de annemle hastanede değil de evde bulunsaydık, şu anda cenazemize gelmiş olacaktınız." ifadesini kullandı. 

Heyelan altında kalmaktan kurtulan Zehra Arslan ise olayı şöyle anlattı: "Ben sabaha kadar hastanede annemin başında bekledim. Sabah eve geldim. Köpeklere yiyecek verdim. Sonra bir ses duydum, sağa sola koştum, ondan sonra buranın yıkıldığını fark ettim. Ağladım. Kardeşimi çağırttım."

AFAD MÜDÜRÜ EVDE İNCELEME YAPTI

Mahalle Muhtarı Murat Topçu ise mahallelerinde 12 noktada heyelan olduğunu vurgulayarak, devletin mağdur ailelere yardım etmesini istedi.

Bu arada muhtar Murat Topçu'nun olayı haber verdiği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, heyelana maruz kalan evde inceleme yaptı. Güngör, ailenin evi tahliye etmesini istedi.