Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, “25 yıldır organize sanayi için çırpınıp, hiç organize sanayinin adı olmayan yerlerde organize sanayi varken bizde yoksa kusuru kendimizde bulacağız. Organize sanayi hepimizin vebalidir.” dedi.

Başkan Zor, basınla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Ünyeli olma, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesi olma, Ünye ekonomisini nasıl kalkındırırız? Ünye’ye neler isterizin değerlendirmesini yaparız. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız bu uğurda hep akıl yorarlar. Biz ısrarla Organize sanayi deriz. Israrla Akkuş, Tokat yolu deriz. Liman diyorduk artık demiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız inşallah onu yapacak.”

“BU İŞİ GÜZEL YAPAMADIĞIMIZIN BELGESİDİR”

Zor, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Organize sanayi ile ilgili tek umudumuz yapılabilmesi. Hepiniz biliyorsunuz ki 1'nci aşamadaki çimento bölgesindeki yerimiz kapanacak. Önümüzdeki süreçte sanayinin kurulması için yeni çalışmalar yapılacaktır. İnşallah Ünye hak ettiğini bulur. Çünkü Türkiye’de Ünye ölçeğinde 11-12 ilçe var. Yani nüfusu 100 binin üzerinde olup, organize sanayisi olmayan bizim gibi talihsiz 11-12 ilçe ancak var. 30 bin 40 bin nüfuslu yerlerde bile organize sanayi var ama bizde yok. Bu geçmişten bugüne kadar bu işi güzel yapamadığımızın belgesidir.”