Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, eğitimin sorunlarının bitmek bilmediğini kaydederek, "Siyasi kadrolaşmada sınır tanımayarak eğitim-öğretimi içinden çıkılmaz hale getirenlerin, eğitimciler arasındaki huzuru bozanların, her fırsatta manevi değerlerin arkasına sığınmaları da ayrıca sorgulanması gereken bir durumdur. Unutulmamalıdır ki zulme rıza zulüm, küfre rıza küfürdür.” dedi. Eryıldız, ilçe ve köylerde göreve başlayan stajyer öğretmenlere de bir sendikanın ‘Bize üye olmazsanız stajyerliğiniz kalmaz’ dediğini aktardı.

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, düzenlediği basın toplantısında sonuçları hiç düşünülmeden uygulanan eğitim politikaları ile öğretmenlerin adeta görev yapamaz hale getirildiğini, öğretmene saldırının ve şiddetin olmadığı bir gün neredeyse geçmediğini öne sürdü.

“Torba yasa ile hafta sonu kurs ücretlerinin artırılması kabul edilmesine rağmen bunun uygulaması halen başlamış değildir. Kaldı ki sadece hafta sonu kurs ücretlerini kapsayan bu değişiklik basında 'öğretmenlerin ek ders ücretleri iki katına çıkarıldı' şeklinde yer almıştır. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırıldığı gibi bir durum söz konusu değildir.” diyen Eryıldız, şunları söyledi: “Bırakınız ek ders ücretlerinin artırılmasını, öğretmenler yıllar önce uygulanan ek ders yönetmeliğini arar hale gelmişlerdir. Eğitimi sadece siyasi kadrolaşma alanı olarak gören iktidarın bu bakış açısı ile eğitimin sorunları çözülecek gibi görünmemektedir. Adam kayırmacı ve siyasi kadrolaşma mantığının eğitimi getirdiği durum çok açık ortadadır. Yapılan yanlışlar sadece hak kayıplarına neden olmakla kalmamış, eğitimciler arasında ki barış ve huzuru da bozmuştur.”

MATEMATİK DERSİNE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ Mİ GİRİYOR?

Aynı bakış açısının İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uygulamalarında da hâkim olduğunu savunan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradan ilimiz eğitimini yönetenlere sormak istiyorum: İdareci görevlendirmelerinde hak, hukuk tanımayan, yandaş anlayışınız o günden bugüne kadar hiç vicdanınızı sızlattı mı? Siyasi kadrolaşma adına yaptığınız görevlendirmelerin eğitim-öğretim ortamındaki olumsuzluklarını görmeye başladınız mı? Özür grubunda atamalar yapılırken şartları tutmadığı halde ataması yapılan öğretmen var mıdır? Bir ilçemizdeki liseye ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılırken, matematik bölümünden mezun kişiler görevlendirilmeyip bilgisayar mezunu bir kişi matematik derslerine girmekte midir? Aynı lisede sizin çocuklarınız eğitim görmüş olsaydı aynı görevlendirmeyi yine de yapar mıydınız?" diye sordu.

“STAJYERLERE ‘BİZE ÜYE OLMAZSANIZ STAJYERLİĞİNİZ KALMAZ’ DENİLİYOR”

İlçe ve köylerimizde göreve yeni başlayan stajyer öğretmenlere 'bize üye olmazsanız stajyerliğiniz kalkmaz' denildiğini aktaran Eryıldız, “Böyle bir yaklaşımla öğretmenlerin malum bir sendikaya üye yapılmaları ne kadar insani ve ahlakidir? Siyasi kadrolaşmada sınır tanımayarak eğitim-öğretimi içinden çıkılmaz hale getirenlerin, eğitimciler arasındaki huzuru bozanların, her fırsatta manevi değerler arkasına sığınmaları da ayrıca sorgulanması gereken bir durumdur. Unutulmamalıdır ki; “Zulme rıza zulüm, küfre rıza küfürdür.” diye konuştu.

Nuri Eryıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak 4 Nisan 2015 Cumartesi günü Ankara’da yapacakları eylemle “Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma” diyerek iktidarı bir kez daha uyaracaklarını ifade etti.