Kilis’te çocukların sokakta çalıştırılmasının veya dilendirilmesinin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında çocuklara, "Sokaktan Salona" isimli etkinlik ile ücretsiz film izlettirildi.. 
Kilis'te çocukların sokakta çalışmasını ve dilendirilmesini önlemek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında sokaktaki çocuklar tek tek belirlenerek, aielelerine ikazlarda bulunuluyor. Aile ziyaretlerin ardından ise çocukları okul ve sosyal hayata katkı konusunda özendiren etkinlikler de hayata geçiriliyor. Bu kapsamda sokakta çalıştırıldığı ve dilendirildiği tespit edilen 24 çocuk Sokaktan Salona" isimli etkinlik ile ücretsiz sinema filmine götürüldü. 
Çalışma hakkında bilgi veren Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, polis, belediye zabıta ekiplerinden oluşan mobil ekipler tarafından yapılan kontrollerde sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocuklar tespit edildiğinde, adresleri belirlenerek, kurum personeli tarafından ailelerin ziyaret edildiğini anlatarak, aileler yapılan uyarılar yapıldığını söyledi. Kaçar, "Bu ziyaretlerde, çocuğun çalıştırılması veya dilendirilmesinin suç olduğu anlatılarak, maddi yoksunluk içindeki ailelerin başvuracağı yardım kuruluşları hakkında bilgi verilmektedir. Dilenciliği meslek haline getiren ailelerin SYDV den aldıkları yardımlar kesilerek Kabahatler Kanununa göre işlem yapılmaktadır. Aile Suriye uyruklu ise, uyarılara rağmen çocuğu çalıştırmaya ve dilendirmeye devam etmesi halinde Kızılay Kartı iptal edilerek Kabahatler Kanununa göre cezai işlem yapılmaktadır" dedi. 
24 çocuk sokaktan okula kazandırıldı 
çalışmalarla son 2 ay içerisinde 24 çocuğun yeniden okula gitmeye başladığını anlatan Kaçarlar, "Yapılan etkin mücadele sonucu son iki ayda 24 çocuk sokaktan okula döndürülmüştür. 7-14 yaş aralığındaki bu çocukların, sokaktan çekilerek karşılaşabilecek risklerden korunması, sosyal rehabilitasyonlarının sağlanması amacıyla ' Sokaktan Salona Sinema Etkinliği' düzenlendi. Etkinlik, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda yapılmış olup etkinliğine 20 çocuk katılmıştır. Çocuklara filim seyrederken patlamış mısır ve içecek dağıtılmıştır. Etkinliğin sonunda Müdürlüğümüzün meslek elemanları tarafından psikososyal destek kapsamında, çocukların toplum ile bütünlüklerinin sağlanmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, çocukların tekrar etkinliğe katılmak istediklerini belirtmeleri ile sona ermiştir. Bu etkinlikler belli periyotlarda devam edecektir” diye konuştu.