Ülkenin pek çok şehrinde şiddetli kış ve kar esareti yaşanırken, Aydın’da kar hasreti yaşayan vatandaşlar Paşayaylası zirvesine düşen karı ganimet bildi. Çoluk çocuk yüzlerce kişi Paşayaylası’na düşen kar erimeden oynayabilmek için adeta zamanla yarıştı.

Aydın merkez Efeler’de bu yıl kışa hasret yaşayan vatandaşlar, televizyonda gördükleri karın Paşayaylası’na düştüğünü görünce çoluk çocuk yaylaya akın etti. Çocuklarla birlikte yetişkinler de kardan adam yapıp kar manzarasında piknik yaparak hasret kaldıkları karın keyfini yaşadı.

Zirveye çıkan yediden yetmişe herkesin kar sevinci yaşadığı Aydın’da özellikle çocuklar ilk defa karşılaştıkları beyaz örtü üzerinde doyasıya eğlendi. Bazıları karda oturup piknik yaptı, bazıları ise kardan adam yapıp kar topu oynadı. Pek çok aile çocuklarını kar ile tanıştırmak ve bir daha ne zaman yağacağı belli olmayan karı görebilmeleri için Paşayaylası’nın kar yağan zirvesine çıkarak günü karlı tepede geçirdi.

Aydın’da yaşayanlar için kar görmenin büyük mutluluk olduğunu belirten vatandaşlardan Süheyla Korkmaz, “Oldukça ılıman bir şehirde yaşadığımız için kara hasret yaşıyoruz. Zirveye kar düştüğünü duyunca hemen çocukları alıp kar yağan bölgeye geldik. Çocuklarla birlikte biz de karın keyfini çıkarıyoruz. Aydınlılar olarak kara hasret yaşıyoruz” diye konuştu.

Şehrin değişik ilçelerinden kar ile oynayabilmek ve karlı havanın keyfini çıkarabilmek için zirveye çıkan vatandaşlar, soğuğa rağmen hava kararıncaya kadar zirveden inmedi.