Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, bazı daire başkanları ve şube müdürleri ile birlikte Malatya Down Sendromlular Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Dr. Mehmet Ilkım’dan sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Malatya Down Sendromlular Derneği Başkanı Mehmet Ilkım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ziyaretinden son derece mutlu olduklarını belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız zaman zaman düzenlemiş olduğumuz sosyal etkinliklere canı gönülden destek olmaktadırlar. Malatya’da bizim ulaşamadığımız down sendromlu çocuklarımızın bize ulaşmalarını ve düzenlemiş olduğumuz sosyal etkinliklerden onlarında faydalanmalarını istiyoruz. Dernek olarak yapmış olduğumuz sosyal etkinliklerde Belediyemizi her zaman yanımızda görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“Elimizden geldiği kadar bu projelerin içinde olmaya gayret gösteriyoruz”

Malatya Down Sendromlular Derneğinin Malatya’da güzel çalışmalara imza attığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Down Sendromlular Derneğimiz çocuklarımızın yeteneklerinin tespit edilmesi, çocuklarımıza gerekli eğitimlerin verilmesi noktasında birçok proje hayata geçirmektedir. Yerel yönetimler olarak bizlerde elimizden geldiği kadar bu projelerin içinde olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“Eğitime çok çabuk cevap veriyorlar”

Downsendromlu çocuklara imkân verildiği takdirde kendilerini ifade etmeleri ve topluma uyumlarının çok daha kolay olduğuna değinen Başkan Çakır, “Eğitime çok çabuk cevap veriyorlar ve adapte oluyorlar. Sporda almış oldukları başarılar bunun en büyük göstergesidir. Malatya’da gerçekten derneklerimizin ve yerel yönetimlerimizin gayretleri ile güzel çalışma ve hizmetler yapılmaktadır. Dernek Başkanımıza ve yönetimine yapmış oldukları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çakır, Down sendromlu çocuklarla fotoğraf çektirip, çeşitli hediyeler verdi.