Yolda yürürken yerde gördüğü yeni doğan kuşları alıp sahiplenen bir kız annesi Eczacı Meltem Özenç Mutlu, yavru kuşlara hazırladığı özel mamalarla adeta anneleri gibi bakıyor.

Balıkesir’de serbest eczacılık işiyle uğraşan Eczacı Meltem Özenç Mutlu yolda bulduğu yavru kuşları ölüme terk etmeyip sahiplendi. Yuvadan düştüğü tahmin edilen kuşlara gündüzleri eczanesinde, akşamları ise evinde bakan Mutlu, eczaneye gelen müşterilerden de olumlu tepkiler alıyor. Evde kızına da sorumluluk sahibi olmayı öğreten Mutlu, "Biz pazar günü yürüyüşe çıkmıştık. İki yavruyu yerde bulduk. Önce biraz yuvasını aradık. Muhtemelen yuvasından düşmüşler. Yuvalarını aradık, etrafta göremedik. Kuşları da orada bırakamayacağımıza göre eve getirdik" dedi.

Yavru kuşları nasıl besleyecekleri konusunda internetten araştırma yaptıklarını söyleyen Meltem Özenç Mutlu, "İnternetten kuşları nasıl besleyebiliriz diye araştırma yaptık. Buğday unu, mısır unu ve bebe bisküvisini karıştırıp iki gündür onlara bakıyoruz. Yarım saat ya da 1 saat aralıklarla doyurmaya çalışıyoruz. Şu an gayet sağlıklılar. İnşallah büyütmek nasip olur ve onları doğaya tekrar salarız" şeklinde konuştu.

Yavru kuşlara gündüzleri iş yerinde akşamları ise evinde baktığını söyleyen Mutlu, "Ben gündüz evde yokum. Çalıştığım için de evde hiç kimse yok. Dolayısıyla gündüz beslenmeleri lazım. Sabah eczaneye getiriyorum. Kuluçka makinesinde duruyorlar zaten. Akşam eve giderken de tekrar götürüp sabah tekrar getiriyoruz. İnternetten biraz fotoğrafları araştırdım, bunların serçe yavrusu olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Eczaneye gelen müşterilerinin de yavru kuşları görünce şaşırdığını söyleyen Mutlu, "Çok şaşırıyorlar, ’çok küçüklermiş, nasıl besleyeceksiniz’ diyen müşterilerim oluyor. Güzel tepkiler alıyorum görenlerden. Takdir alıyorum. Ama bence kim bulsa bakar bu şekilde. Kaderine terk etmez. Bu kuşlara ne zaman uçmayı öğrenirlerse o zamana kadar bakacağım. Şimdiden onun tasasını çekmeye başladık. Acaba uçururken kedi falan kapar mı diye düşünüyoruz. Şimdiden onun planlarını yapıyoruz" dedi.

Mutlu, son olarak tüm vatandaşlara seslenerek, "Hayvanların bizlerden hiçbir farkları yok. O yüzden ona göre davranalım" şeklinde konuştu.