Adıyaman’da, küçükbaş hayvanlarını yaylada otlatırken yaralı halde bulduğu dağ keçisini kilometrelerce sırtında taşıyarak eve getiren çoban, yaralı dağ keçisini iyileştirmeye çalışıyor.

Merkeze bağlı Yazıbaşı (Azikan) köyünde yaşayan ve küçükbaş hayvanlarını köyün üst kesimlerinde bulunan Ulubaba Yaylası’na götüren çoban Erdal Değirmenci, burada yaralı bir dağ keçisi olduğunu fark etti. Dağ keçisinin yanına giden Değirmenci, iki arka ayağından sakatlandığını fark etti. Keçiyi alarak 17 kilometre boyunca sırtında taşıyan çoban yaralı hayvanı evine getirdi. Eve getirdiği dağ keçisine su ve yem veren Değirmenci daha sonra ilgili kurumları arayarak yardım istedi.

Köyde bulunan çocukların da sevgisini kazanan yaralı dağ keçisini bir an önce iyileştirip daha sonra doğaya bırakmak istediğini belirten çoban Erdal Değirmenci, “Çobanlıkla geçimimi sağlıyorum. Çobana giderken bir dağ keçisi buldum. Dağ keçisi yaralıydı, 17 kilometre boyunca sırtladım getirdim. Şu an durumu fazla iyi değil, yem yiyor, su içiyor. Yetkilileri de aradım onlarda gelip gereken şeyi yapacaklar. İnşallah yaşarlar da çocuklarla beraber oynar ondan sonra da götürüp doğaya bırakırız. Yem verdim, su verdim, az bir şey yiyor ama sağlık durumu fazla iyi değil” ifadelerini kullandı.