Hacı Sabancı kimdir? Ünlü iş adamı Hacı Sabancı, Ferrari aracıyla yasak noktada U dönüşü yaparken motosikletli baba-kıza çarptı. Kaza sonrasında baba Hacı Sabancı'dan şikayetçi olurken, savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Hacı Sabancı'nın torunu ve Ömer Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı, İstanbul- Sarıyer'de kırmızı Ferrari'siyle motosikletli bir baba-kıza çarptı. Olay, geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Hacı Sabancı, Ferrari marka aracını Kireçburnu Mahallesi Haydar Aliyev Caddesi'nde bulunan bir otoparkta park etti. Bir müddet sonra aracına geri dönen Sabancı, karşı yola geçmek için U dönüşü yaparken bir motosiklete çarptı. Kaza sonucu yaralanan Vedat Kanal ve kızı Çağla Kanal, Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Vedat Kanal'ın sol ayağı kırılırken kızı Çağla Kanal'ın ise sağ elinde zedelenme meydana geldi.

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR
Tarabya Polis Merkezi'ne götürülen Vedat Kanal'ın ifadesine başvuruldu. İfadesinde, 13 yaşındaki kızı Çağla Kanal ile Sarıyer'de seyir halinde olduğunu, kırmızı renkli bir aracın hızla dönüş yaparak motosikletine çarptığını kaydetti. Çarpışma sonucu kızıyla yaralandıklarını belirten Kanal, şikâyetçi oldu Şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan ünlü işadamı ise aracıyla bir otoparktan çıktığını, karşı yola geçmek için U dönüşü yaptığını, motosikletin aracına çarpması sonucu aracın sağ tarafında hasar meydana geldiğini ve karşı tarafın hafif şekilde yaralandığını kaydetti. Polis ekiplerince kazanın gerçekleştiği yerde yapılan incelemeler sonucu, Hacı Sabancı'nın U dönüşünün yasak olduğunu gösterir levhaya rağmen U dönüşü yaparak Vedat Kanal ve Çağla Kanal'ın yaralanmasına neden olduğu tespit edildi. Dosya savcılığa gönderildi. Savcılık da ünlü işadamı hakkında soruşturma başlattı.



HACI SABANCI KİMDİR?


Hacı Sabancı 1987 İstanbul doğumlu, Ömer ve Arzu Sabancı'nın en büyük oğludur. İstanbul Saint-Benoit Fransız Lisesi'ni tamamladıktan sonra, Amerika/Boston TUFTS University'de ekonomi eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ardından Londra'da, City University'de Denizcilik ve Finans üzerine master programına katılarak eğitimini tamamladı.

Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hacı Sabancı, aynı zamanda Marinsa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Babası Ömer Sabancı'nın 2004-2007 yılları arasında başkanlık yapmış olduğu TÜSİAD'a 2009 yılından beri üyedir. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Hacı Sabancı, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi'dir.

Şu an genç yaşına rağmen başarılı ve emin adımlarla iş dünyasında ilerlemekte, Marinsa Denizcilik ve Densa Holding Şirketleri'nin bu zamana kadar göstermiş olduğu başarılı ivmeyi daha da yükseltmek için aktif iş hayatına devam etmektedir.