Kahramanmaraş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören Trabzon Caddesi'nde devam etti.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, tarihi şan ve şerefle dolu ülkenin 7 düvele karşı gögüsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 90. yıl dönümünün kutlandığını söyledi.

Tarihte eşine az rastlanan bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın yeni güçlü bir devlet ve cumhuriyet yönetimiyle taçlandırışının üzerinden tam 90 yıl geçtiğini hatırlatan Kocatepe, şunları kaydetti: "Yıllarca bu coğrafyaya sahip olmak isteyen dış güçlerin parselliyerek işgal ettikleri vatanımızda, bağımsız hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamıştır. İstiklal savaşımız, işgalcilerin üstün silahlara ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı 7'den 70'e herkesin katılarak 'dışiyle tırnağıyla' kazandığı örnek bir mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir."

Kocatepe, Türkiye'nin tüm iç ve dış badirelere rağmen dünyanın tüm platformlarında sözü dinlenilen, bölgesinin barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş ve modern bir ülke haline geldiğini belirtti.

Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamında 90 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımların gerçekleştiğini dile getiren Kocatepe, "Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük, güçlü demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek model olmuştur" dedi.

Konuşmanın ardından, Gazi dernekleri üyeleri, öğrenciler ve askeri birliklerin tören geçişi yaptı.

Törene, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandandaşlar katıldı.