Hakkari Genç Gönüllüler Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Cembeli ve Binevş” tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Cembeli ve Binevş” tiyatro oyununa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile yüzlerce öğretmen ve vatandaş katıldı. 16. yüzyılda Hakkari Emiri Cembeli ile Karacadağlı Farıs beyin kızı Binevş’in yaşadığı aşk destanı “Cembeli û Binevş” ilk defa tiyatroya uyarlanarak sahnelendi.
Halk arasında “Aşk Çobanı” olarak bilinen ve senaryosunu Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Süleyman Seven’in yazdığı, yönetmenliğini ise Senar Abi’nin yaptığı “Cembeli ve Binevş”in büyük aşk hikayesinin canlandırıldığı tiyatro oyununa gelen yüzlerce vatandaş yer yer gözyaşlarına hakim olamadı.
Tiyatro oyununun son sahnesinde Cembeli’nin öldürülmesi ve daha fazla acıya dayanamayan Binevş’in intihar etmesi ile sahneye çıkan Hakkari’nin tanınan sanatçılarından İsmail Seyranoğlu’nun büyük aşk hikayesine konu olmuş “Cembeliyemin Lori” şarkısını seslendirmesiyle gözyaşları sel oldu.
Oyunun sonunda sahneye çıkan oyuncular, tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.