Hakkari Valiliği, Şemdinli kırsalında meydana gelen çatışmalarda 5 asker şehit olurken, 6 askerin ise yaralandığını açıkladı.
Valilik açıklamasında, "İlimiz Şemdinli İlçesi Aktütün-Beyyurdu bölgesinde 03.09.2016 günü saat:13.30 sıralarında 2.Bolu Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce icra edilen yol kontrol faaliyetine istinaden, güvenlik amaçlı Mehendi Tepe bölgesinde konuşlanan güvenlik güçlerimize yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde;
5 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.