Kalkınma Bakanlığı’nın SODES programı kapsamında hazırlanan “Gençlerimize iş makineleri kullanım ehliyeti projesi”ne katılan 50 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
10 Ekim 2015 yılında kursiyerlerin tespit edilmesi ile başlayan ve daha sonra teorik eğitimler için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile protokol yapılarak 50 kursiyere üç ay boyunca teorik eğitimler verildi.
Projenin 4’üncü ayında idare bünyesinde tahsis edilen iş makineleri Loder ve Greyder ile 33 kursiyerlere uygulamalı loder eğitimi, 17 kursiyere ise uygulamalı greyder eğitimi bir ay içerisinde verildi. Toplam bütçesi 126.650,00 TL olan ve bu miktarın 12.250,00 TL’lik kısmı eş finansman adı altında Hakkari İl Özel İdaresince karşılanan proje kapsamında verilen kursa katılan öğrenciler için hazırlanan sertifika töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, “Kalkınma Bakanlığı’nın ve valiliğimizin katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İdaremiz, her türlü fon desteklerinden azami derecede faydalanmak için proje hazırlamaya ve işsiz gençlerimizi kalifiye eleman haline getirmek suretiyle istihdamlarını sağlamayı en önemli hedefleri arasında görmekteyim” dedi.
Hakkari İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tunç, Yol-İş Sendikası Van Sekreteri Mahmut Akdağ, SODES Bürosu Koordinatör Yardımcısı Mecit Yılmaz ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı.