Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, 7 aydır karla kaplı olan Konak ve Zavite köylerinin yolunu açmak için hummalı bir çalışma başlattı.
Hakkari kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunan 2700 rakımdaki Konak ve Zavite köylerinin belirli aralıklarla inen çığlardan kapanan yollarını açmak için harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, 4 günlük zorlu bir çalışmanın ardından köy yolunu ulaşıma açmayı başardı. Karla mücadele ekiplerinin güçlükle açtığı yolda kar kalınlığı yer yer 3 metreyi buldu.
İhtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken köy sakinleri, aylardır köylerinde bir araç bile göremediklerini söylediler. Konak köyü sakinlerinden Hıdır Karagöz, 7 aydır köylerinde mahsur kaldıklarını belirterek, aylardır bir aracın bile gidemediği köylerinde yaşadıkları zorlukları anlatı. Karagöz, “İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 7 ay sonra köyümüzün yolu ulaşıma açıldı. Aylardır merkeze gidemiyorduk. Ekipler sayesinde Hakkari’ye gidebileceğiz. Umudumuz bitmişti. Erzakımız tükenmişti. Kimse bize sahip çıkmıyor. Ekiplerin yol açması ile birlikte merkeze gidebileceğiz” şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi karla mücadele görevlisi Haluk Kara da, İl Özel İdaresi ekipleri olarak 4 gündür Hakkari kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunan 2700 rakımlı Konak ve Zavite köylerinin yolunu ulaşım açmaya çalıştıklarını söyledi. Kara, “Köy yolu kar sularından dolayı tahrip olmuştu. İş makineleri ile tahrip olan yolları onardık. Yer yer 3 metreyi bulan çığları temizledik. 4 günlük çalışmanın ardından yolu açabildik” dedi.