Hakkari’de temmuz ayına denk gelen ot biçme sezonu nedeniyle çiftçiler zor günler geçirirken, 4. sınıf öğrencisi Caner İnce ise tatil yerine babasına yardım ediyor.
Durankaya beldesine bağlı Pınarca Mahallesi’ndeki çiftçiler, Ramazan ayının ot biçme mevsimine denk gelmesiyle ibadetlerini yerine getirmek için erteledikleri ot biçme mesaisine başladılar. Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Hakkari’de, hayvan besicileri yazın kavurucu sıcağına aldırmadan hayvanlarının kışlık yemleri için kolları sıvadılar.
Pınarca Mahallesi’nde yaşayan ve yaklaşık 250 küçükbaş hayvanı olan Nazım İnce, Ramazan ayının ot biçme sezonuna denk gelmesi üzerine oruçlarını yememek için bayram sonrasına çalışmaları ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kışın hayvanlarını beslemek için geçte olsa ot biçmek zorunda olduklarını anlatan İnce, yapacak başka işleri olmadığı için baba mesleğini sürdürdüklerini anlattı. İnce, "Eğer ot biçmesek koyunlar elimizde kalır. İşimiz çok zor, başka mesleğimiz yok. Ancak hayvancılık yapabiliyoruz. Hayatımız böyle devam edecek” diye konuştu.
Yaşıtları tatil yaparken babasına yardım etmek zorunda olan 4. sınıf öğrencisi Caner İnce ise, okulların tatil olmasıyla köyde babasına yardım ettiğini belirterek, yaptığı işten keyif altığını söyledi.