HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin ilçe statüsüne dönüşmesiyle ilgili meclise sunulan yasa tasarına karşı Hakkari halkı, Ankara’da eylem yapma kararı aldı.
Hakkari’de 2 Ağustos tarihinden beri çeşitli eylem ve etkinliklere rağmen seslerini duyuramayan Hakkarililer, salı günü TBMM Genel Kuruluna gelecek olan torba yasasına karşı bu kez Ankara’da eylem yapma kararı aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda kabul edilen Hakkari’nin il statüsünden düşürülerek isminin Cölemerik olarak değiştirilmesi sürecini Ankara’dan takip eden Hakkari İl Kalsın Komisyonu üyeleri, kente dönerek Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın (HATSO) konferans salonunda esnaf ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan komisyon üyesi Yüksek Mimar Cemal Erip, mecliste grubu bulunan dört siyasi partiyi ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler sırasında siyasi partilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, hepsine teşekkür etti. Erip, "Görüştüğümüz parti yetkilileri Hakkari’nin ilçe yapılması konusuna karşı çıkıyorlar. Ancak AK Partililer bize hak vermekle birlikte hiçbir şey yapmadan susuyorlar" dedi.
"Ankara’ya 10 otobüsle gideceğiz"
Tasarının salı günü meclise geleceğini hatırlatan Erip, “Hakkari ve Şırnak ile ilgili maddeler muhtemelen cuma gününe kalabilir. Bu kararın önüne geçebilmek için bir an önce çok kitlesel bir şekilde Ankara’ya gidip sesimizi duyurmamız lazım. Bunun için sizden destek istiyoruz. Ankara ve civarında bulunan Hakkarililer ile dostları bize her türlü desteği veriyorlar. Ama bizim buradan da 10 otobüsle yola çıkıp kararı Ankara’da protesto etmemiz gerekir. Bu nedenle gelebilecek olan herkesi destek vermeye bekliyoruz” diye konuştu.
Çallı ve Erip’in yaptıkları bilgilendirmelerin ardından toplantıda söz alan esnaf ve iş adamları da, salı günü Hakkari’den Ankara’ya 10 otobüsle gitme kararı aldı.