Hakkari’deki 15 mahalle muhtarı, kaçak suyla mücadele için harekete geçti.
Hakkari’de son bir aydır kentin içme suyunun karşılandığı Karadağ ve Berçelan su isale hattındaki sorun çözülürken, bu sefer de kaçak su sorunu baş gösterdi. Birçok mahallede vatandaşların menfezler altından kaçak hatlar döşeyerek bahçelerini sulamaları 15 mahalle muhtarını harekete geçirdi. Muhtarlar, Hakkari Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız ile Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya ile birlikte kaçak su hatlarının peşine düştü.
Gazi ve Yeni mahallede menfezlerin altından kaçak yollarla bahçelerini sulama amaçlı çekilen su hatlarını tespit eden muhtarlar ve beraberindekiler, hatları söküp kırdı. 15 mahalle muhtarı adına açıklama yapan Medrese Mahallesi Muhtarı A. Cabbar Aydın, mahalle muhtarları olarak kentteki su sorununu çözmek amacıyla Hakkari Belediyesi ile birlikte bir çalışma başlattıklarını söyledi. Aydın, “Hakkari’de aylardır su sıkıntısı yaşanıyor. Birçok mahallede yaklaşık 60 farklı noktada kaçak su hattı tespit ettik. Menfezlerin altında kaçak su hatları götürülmüş. Bu kaçak sular herhangi hiçbir eve gitmiyor. Su hatlar bahçe sulamak amacıyla çekilmiş. Hakkari halkı aylardır su sıkıntısı çekiyor. Bizde bunun için çalışma başlattık. Daha önce belediyemizi suçlardık, ama kendi gözümüzle gördük. Belediyenin bir suçu yok. Belediye kaçak su kullanımının önüne geçemiyor. Bundan böyle biz muhtarlarda belediyemize destek vereceğiz. Bu kaçak su hatları ile mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. En kısa zamanda kentimize suyu ulaştıracağız” şeklinde konuştu.
Dağgöl Mahalle Muhtarı İvdi Taşkın ise, bir aydır 86 bin kişiye suyun gitmediğini belirterek, mahalle sakinlerinin isyan ettiğini söyledi. Taşkın, “Mahalle sakinlerinin talebi üzerine belediye başkanı ile birlikte kaçak suyla mücadele için çalışma başlattık. Biz gördük ki belediyenin bir suçu yok. Karadağ bölgesinden Gazi Mahallesine kadar onlarca kaçak su hattı tespit ettik. Bu kaçak su hatlarıyla yonca, sebze bahçeleri ve tarlalar sulanıyor. Bu durum kabul edilemez. Kaçak su hatlarının birçoğunu tahrip ettik. Bundan sonra kaçak su hattı çeken kim olursa olsun gerekli işlemlerde belediyemizce uygulanacaktır” diye konuştu.