Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, spor alanında yapılan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.
Vali Toprak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile birlikte ilk olarak Pehlivan Mahallesi’nde yapımı süren ve içerisinde spor salonu, yüzme havuzu, gençlik merkezi ile koşu parkurları bulunan spor kompleksini ziyaret etti. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Toprak, ardından Merzan Mahallesi’nde hizmet veren sentetik yüzeyli çim futbol sahası ve 10 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu ve futbol sahası yapılmak üzere kamulaştırılan 96 bin metrekarelik arsada incelemelerde bulundu.
Vali Toprak, daha sonra Hakkari İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında şehir merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Bağlar Mahallesi Fatma Aliye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan buz pateni pistini gezdi. Vali Cüneyit Orhan Toprak, bin 35 metrekare alan üzerinde inşa edilerek 2016 yılında hizmete açılan ve 800 metrekare kullanım alanı ile aynı anda 80 sporcunun yararlanabildiği buz pateni pisti ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’dan bilgi aldı.