Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir, mahallelerinde şu an 3 bin ailenin bulunduğunu ve yasağın bir an önce kalkması gerektiğini söyledi.
13 Mart’tan beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova’da vatandaşlar yasağın bir an önce kalkmasını istedi. Operasyonlar bitmesine rağmen arama tarama faaliyetleri nedeniyle uzatıldığı bildirilen yasak, ilçe halkının mağduriyetini gün geçtikçe artırıyor. Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir, yasağın ilk gününden beri mahallede bulunduğunu belirterek, "Yasak başladığında mahallemizde 700 aile vardı. Kaymakamlık tarafından birkaç kez ailelere gıda yardımı yapıldı, ancak operasyonun bittiğine dair açıklamanın yapılmasının ardından mahallemize dönüş arttı. Gerek diğer mahallelerde oturan ailelerin mahallemize gelmesi gerek mahalle sakinlerinin evlerine bir şekilde geri dönmesi ile şu an itibariyle mahallede bulunan aile sayısı 3 bin civarında. Mahalle sakinleri, geri dönen ve misafir ailelerle tüm gıdalarını paylaştı. Şu an mahallemizde ciddi bir gıda sorunu yeniden başladı, ancak artık bu kadar insanın mağduriyeti dağıtılacak gıdayla giderilemeyecek seviyede" dedi.
Mahallede bulunan ailelerin perişan durumda olduğunu belirten Demir, "Yetkililere mahallede bulunan vatandaşlar adına çağrıda bulunuyorum. Sokağa çıkma yasağı bir an önce kaldırılmalı. İnsanlarımız çaresiz ve bu durum bu şekilde daha fazla devam edemez" diye konuştu.