Espinoza, ziyarette yaptığı konuşmada, 11 Mayıs 2013'teki patlamanın ardından ilçeye bir kez daha gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Reyhanlı'nın çok güzel bir ilçe olduğunu belirten Espinoza, "Bu ilçenin konuk severliğine hayran kalıyorum. ABD için bu bölge çok önemli. Ziyaret amacım, Türkiye'yi ve bu bölgeyi hem siyasi hem de ekonomik anlamda iyi anlamak. Her zaman söylediğim gibi hem Türk hükumeti hem de Reyhanlı halkının burayı yaşanabilir bir yer yaptığını görüyor ve takdir ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de geçtiğimiz yıl yaşanan bombalı saldırının ardından Espinoza'nın kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti.

Ziyarette Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyelilerin durumuyla ilgili Espinoza'ya bilgi verdiğini ifade eden Şanverdi, Suriye sorununa uluslararası anlamda bir an önce çözüm bulunması yönündeki taleplerini de ilettiklerini kaydetti.

Suriye'ye bir an önce barışın gelmesi noktasında görüş birliğine vardıklarını belirten Şanverdi, ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza'ya plaket vererek teşekkür etti.