Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Reyhanlı ilçesinde pazar alışverişine çıkan Suriyeli Samra Ahmed (22) ve 6 yaşındaki oğlundan 1.5 yıldır haber alınamıyor.

Suriye'deki olayların başlamasının ardından yaklaşık 2 yıl önce 10 kişilik ailesiyle Reyhanlı ilçesine geldiğini belirten anne Fatma Ahmed (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı Samra ve torunu Murat'ın pazar alışverişi yapmak için çıktıklarını ve bir daha dönmediklerini söyledi.

O günden bu yana kızı ve torunuyla irtibatlarının kesildiğini anlatan Ahmed, "10 evladım var, kızım ve oğlu kaybolduğu günden bu yana hayattan ümidimiz kesildi. Maddi imkansızlıklar, hayata tutunma zaten başlı başına sorun. Ama benim tek isteğim çocuklarımın bulunmasıdır" diye konuştu.

Kızı ve torunu kaybolduktan sonra durumu tüm yetkili kurumlara bildirdiklerini belirten Ahmed, "Bulunduğumuz ilçe dahil karakolları haberdar ettik. Kızım ve onun çocuğunu her yerde arıyoruz. Ankara, Antakya, Belen, Elbistan ve birçok ilçede aradık, fakat sonuç alamadık" dedi.

Reyhanlı'da kendileri gibi savaştan kaçarak gelen yakın akrabalarıyla kurdukları çadırda yaşamlarını sürdürdüklerini ve bu süreçte gözüne uyku girmediğini anlatan anne Fatma Ahmed, "Kaybolan kızımın geride 4 yaşında bir kızı kaldı. Onların bulunması için dua ediyoruz. Yetkililerden çocuklarımın bulunması için yardım bekliyorum" diye konuştu.