Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve Alman heyeti kardeşliğin 20. yıl anısına Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Başkan vekili Serdar Güven, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, Aalen eski Başkanı Ulrich Pfeifle Aalen meclis üyeleri, kardeş şehir temsilcileri katıldı. Geçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve konuk heyete teşekkür etti. Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler cana yakın Hatay halkının misafirperverliğinden çok memnun kaldığını dile getirerek Başkan Savaş'a teşekkürlerini iletti. Antakya'ya olan hayranlığını sık sık vurgulayan alman heyeti, başkan Savaş'tan Hatay'ın tarihi önemini ve güzelliklerini dinledi.

Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Dünya'da bulunan 23 medeniyetin 13'ünün Hatay'da olduğunu ve burada yaşayan halkın iç içe kardeşçe yaşadığını vurgulayan Savaş, ''Bu bizim için çok büyük mutluluk ve gurur. Habib-i Neccar Camii'nin Hatay'a İslamiyet'in yayılmasında büyük önemi var.'' dedi. Ayrıca şehrimiz açısından büyük tarihi önemi olan Saint Pierre Kilisesi'ni de unutmayan Savaş, Hıristiyanlık dininin buradan yayıldığına dikkat çekti. Konuşmasının devamında Savaş, ''Yıllar önce Hatay'da hakim olan din diğer insanların din değiştirmesine hiç karışmamıştır. Birbirlerini olduğu gibi sevmişlerdir. Bu yüzden bu şehirde hiçbir problem yaşamadan kardeşçe hoşgörü içerisinde yaşıyoruz.'' dedi.

Hatay'a hayran kaldığını her fırsatta dile getiren Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler,
''Antakya'da nereye gittiysek tarihi hissedebiliyoruz. İlk defa bu kadar onurlu bir tarihi yan yana gördük.'' dedi.

SURİYE'DEKİ SAVAŞ BİZİ ÜZÜYOR

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, 2 milyon mülteciye bakmanın çok zor olduğunu belirtip, "Sizi hakikaten takdir ediyorum. Biz Antakya - Hatay ve Aalen beraberliği için buradaki mültecilere yardım etmek istiyoruz.'' dedi.

MİSAFİRPERVER TÜRK TOPLUMU

2 milyondan fazla mültecinin burada kalması ve rahat etmesinin en büyük nedeni Türk toplumunun misafirperverliğidir diyen Savaş, ''Mülteci misafirlik zor, onlar bizde 30-50 yıl geriden geliyor. Sosyal yaşantımız birbirine uymuyor.'' dedi. ''Bizim yerel yönetimler anneye benzer. Bir anne çocuğu nasıl emzirirken o nasıl rahatsız olmasın diye nefes alış verişine dikkat ediyorsa yerel yönetimlerde bu kadar hassastır'' diyen Savaş, belediyeciliğin önemine vurgu yaptı.

Sıcak sohbet çerçevesinde geçen misafirlik sonunda Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş birbirlerine hatıra olarak hediyeler takdim etti. Alman heyetinin, başkanlık makamında bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmasıyla ziyaret son buldu.