Tarhan, bazı ziyaret ve açılışlar için geldiği Hatay'da, İskenderun ilçe teşkilatında partililere ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anadolu'nun bir milletin doğuş, varoluş hikayesi, zulme ve işgale karşı duruşun ruhu olduğunu ifade eden Tarhan, partilerinin adı ve logosunun birleşerek büyümeyi temsil ettiğini vurguladı.

Partilerinin Türkiye'nin 81 ili ve 85 seçim bölgesinde seçime girmeyi hakkettiğini vurgulayan Tarhan, "4 aylık bir bebek ve çok yeni kurulmuş olmasına rağmen bu hakkı olağanüstü bir çabayla sağlamıştır. Bu bir halk hareketidir. Arkasında ne sermayenin ne medyanın ne de başka bir gücün olmadığı saf bir Anadolu halk hareketidir. Bizim hiç kimseye borcumuz, eyvallahımız yok" diye konuştu.

Hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren Tarhan, "Türkiye'de kronik bir iktidar zehirlenmesi olduğu gibi kronik bir muhalefet zehirlenmesi de vardır. Biz bunlarla da mücadele edeceğiz. Hangi partide bize ait ne varsa  söke söke alacağız. 8 Haziran sabahı Türkiye'yi şaşırtacağız ve bir sürpriz bekleyin diyorum'' şeklinde konuştu.

Tarhan, ülkenin bölünmesini, cumhuriyet değerlerinin daha fazla hırpalanmasını istemediklerini ve buna izin vermeyeceklerini savundu.

İktidara karşı aciz bir tutum sergileyen muhalefet anlayışıyla daha fazla yol alınamayacağının söyleyen Tarhan,  konuşmasına şöyle devam etti:

''Yepyeni bir muhalefet anlayışına ihtiyaç var. Yeni şeyler söylememiz ve gerçek bir direniş ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhunu taşıdığını düşünmüyoruz. O devrim ve direniş ruhu çıkıp gitmiştir o binadan. Nerededir biliyor musunuz? Şu anda burada bizim içimizdedir o ruh. Biz Anadolu'nun oğullarına ve kızlarına güveniyoruz.''

Tarhan, Türkiye'nin temelinde bir kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu ve bunu da sağlayacak tek partinin Anadolu Partisi olduğunu öne sürdü.