Lekesiz, Antakya Latife Hanım Anaokulu'nda gerçekleşen okul öncesi eğitim şenliğinde yaptığı konuşmada, 2009 yılı içerisinde il genelinde 26 anaokulun varken, bu sayısının 58'e çıktığını söyledi.

Bu yıl içerisinde 10 anaokulun daha yapılacağını ve 2009 yılında il genelinde 650 civarında okul öncesi dersliğin bin 500' ye çıktığının altını çizen Lekesiz, şöyle devam etti:

''İlimiz genelinde bir okul öncesi eğitim seferberliği başlattık. Okul öncesi eğitim çağındaki her 100 öğrencimizden mümkünse 100'nün de eğitimden yararlanması hedefindeyiz. 2009 yılında okul öncesi eğitimde 81 il içerisinde 67'nci olan ilimiz 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye birincisi oluyor. Hatay'ın ve ülkenin yaşadığımız çağın dışına itilmesini hiç kimsenin istemediğini, yarınımızın bugünümüzden çok daha mutlu ve müreffeh olmasını istiyoruz. Onun için biliyoruz ki bunun yolu eğitimden geçiyor. Yavrularımızın iyi bir eğitim alması demek ülkemizin daha mutlu, müreffeh bir geleceğinin garanti altına alınması demektir.''

Lekesiz, hem çocukların, hemde ülkenin geleceği açısından 0-6 grubun hiç kimsenin ihmal etmemesi gereken bir yaş aralığı olduğunu kaydetti.

Vali Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz ile diğer davetlilerle öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları resim ve el işi sergisini de gezerek çocuklarla sohbet ettiler.