Taziyeleri kabul eden Seyyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmelerin takipçisi olduklarını, polisin bir kişiye ulaşmasına sevindiklerini söyledi. 
Kızına çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen kişinin yakalandığını anımsatan Seyyar, şunları ifade etti:

"Emniyet güçlerimiz, ikinci çarpan ve sürükleyen aracı bulmuş. Emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum. Diğer aracın da bulunmasını istiyoruz, adalet yerini bulsun. Emniyetimizin her türlü imkanı var, bunun peşini bırakmayacaklar, bundan eminim. Olayın bütün ayrıntılarıyla açığa kavuşmasını istiyoruz. Kızımın mezarı Yayladağı'nda. Antalya'ya bir daha dönmeyeceğim. Hatay'a yerleşmek istiyorum. "

Acılı babanın amcası Ali Seyyar da olayın aydınlatılmasını istediklerini anlattı.

Ailenin Antalya'da yevmiyeli işlerde çalışarak geçimini sağladığını belirten Seyyar, "Hülya'nın ailesi artık Antalya'ya dönmek istemiyor. Hatta Antalya'nın adını bile anmak istemiyor. Burada yeni hayat kuracaklar. Büyüklerimizden, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan bu aileye bir iş imkanı istiyoruz. Bu konuda yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Antalya'da, 12 Aralık'ta Düdenbaşı Mahallesi'ndeki 2373. Sokak'ta vücudunda yara izleri olan Hülya Seyyar'a ait ceset bulunmuştu. Antalya Adli Tıp Kurumu morgundaki ön otopside genç kıza araç çarptığı ve bu nedenle vücudunun birçok yerinde kırıklar oluştuğu belirlenmişti. 

Dün, kamera kayıtları ve delillerden yola çıkılarak Seyyar'a çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen ikinci aracın sürücüsü gözaltına alınmıştı. Seyyar'a çarpan ilk aracın sürücüsünün yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.