Samandağ ilçesi Çubukçu Mahallesi'nde bir evin bahçesinde vatandaşların yaralı vaziyette bulduğu ve avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen leylek, barınakta tedavi ve bakıma alındı.

Barınağın ilgi odağı haline gelen ve çalışanların ''Zuzu'' adını verdiği leyleğin bir an önce eski sağlığına kavuşması için seferber olundu.

Büyükşehir Belediyesi Geçici Başıboş Hayvan Barınağı Kısırlaştırma Merkezi Sorumlusu Remzi Güven, 20 gün önce bir vatandaş tarafından merkezlerine getirilen leyleğin yapılan kontrolünde sağ bacağının üst kısmında kırık tespit ettiklerini ve hemen tedavisine başlandığını belirtti.

Güven, leyleğin bacağına yapılan tedaviden çok olumlu yanıt alamadıklarını ve leyleğin parmak uçlarına doğru kangren başladığını fark ettiklerini kaydetti.

Kangrenleşen bacağı kesmek zorunda kaldıklarını ifade eden Güven, şöyle devam etti:

''Leyleğimizin bir bacağı maalesef yok. Bu durum, bilinçsiz avlanma sonucu oluştu. Zaten leylekler av hayvanı sınıfında bulunmuyor. Tamamen keyfi vurulmuş ve daha sonra kendi haline bırakılmış. Bizde elimizden geldiğince bakımını ve tedavisini üstlendik. Sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa merkezimizde yapılıyor. Bu hayvanlar, biraz hızlanarak havalanabiliyor. Bunun için protez bacağa karar verdik. Leyleğimize protez bacak takılması konusunda gerekli çalışmaları başlattık."

Güven, protez işinin biraz daha uzmanlık gerektiren bir alan olduğuna vurgu yaparak, "Özel malzemelerden ve alaşımlardan yapılıyor. Onun için siparişlerimizi verdik ve bekliyoruz. Protez bacağa takıldıktan sonra leyleğin gayet rahat uçmasını bekliyoruz. Daha sonra hayvanı doğal ortama salacağız" dedi.

Remzi Güven, insanları bilinçli avlanmaya davet ederek, bu konuda duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi.