Hatay’ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Katolik Kilisesi ile aralarında yaşanan arsa sorununu çözmek için kendisini ziyarete gelen Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Episkopos Paolo Bizetti’ye, “Bir ekmeğin yarısı sizin, yarısı bizim. İsa peygamber de ekmeğinizi paylaşın diyor” dedi.
Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Episkopos Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile Katolik Kilisesi ile aralarında yaşanan arsa sorununu çözmek için İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler. Kilise ile belediye arasındaki arsa sorunu çözmek için gerekirse belediye binasını yıkacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bir ekmeğin yarısı sizin, yarısı bizim. İsa peygamberde ekmeğinizi paylaşın diyor. Binayı komple yıkacağım o zaman sizin kiliseniz ortaya çıkacak. Işıklandırmalar da yapılınca fotoğraflık bir görünüm kazanacak. Eski bir eser mücevher gibi görselliği, güzelliği ortaya çıkacak. Bu sorunu biz iyi niyetle çözmek istiyoruz” dedi.
İskenderun’un çok güzel bir şehir olduğunu, özellikle sahili çok sevdiğini söyleyen Paolo Bizetti, belediye ve kilise arasındaki arsa sorununu da çözmek istediklerini anlattı.