Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 'Mahallede Ramazan Etkinliği'ne katılarak, Dörtyol halkı ile iftar yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinliği kapsamında Hataylılara sunduğu eğlenceler günün erken saatlerinde başladı. Etiyopyalı akrobasi grubu, Geleneksel Türk Tiyatrosu'ndan Hacivat ve Karagöz, Tuzsuz Deli Bekir, ve bir Tellal iftar vaktine kadar Dörtyol sokaklarında görsel şov yaparak Dörtyol halkını akşam gerçekleşecek olan iftar yemeğine ve eğlencelere davet etti.

Dörtyol halkına sunulan iftar yemeğinde, mercimek çorbası, güveç, pilav, ve helva dağıtıldı. HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın etkinlik alanına gelmesiyle büyük coşku ve sevinç yaşandı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da Savaş'a eşlik etti. Dörtyolluların tezahüratları ve alkışlarıyla etkinlik alanına gelen Savaş, iftara katılan Dörtyol halkına elleriyle iftar yemeği dağıttı.

Dörtyol halkı ile iç içe aynı sofrada iftar açan Savaş, hemşehrileri ile sık sık sohbet etti.
İftar yemeğinin ardından 'Mahallede Ramazan Eğlenceleri' kapsamında Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi. Ardından sahne alan Etiyopyalı akrobasi gösterisini sundu. Geleneksel Türk Tiyatrosu'ndan sergilenen Tuzsuz Deli Bekir ve Kavukçu ile Pişekar orta oyunları, Dörtyol halkına yıllar önceki Ramazan kültürünü hatırlattı. Aşuk ile Maşuk ve Köçek'in de sahne almasının ardından vatandaşlar, Ahmet Coşkun'un şiir dinletisini ve Volkan Sönmez'in şarkılarını dinledi.

Başkan Savaş, Ahmet Coşkun'a dinleti için çiçekle teşekkür etti.