Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, hizmet sunumunda her zaman için öncelik verdiği istişare toplantıları kapsamında Reyhanlı Ticaret Odası’nın (RTSO) organize ettiği ‘Reyhanlı’yı Konuşalım Programı’na katıldı.

Başkan Savaş, ev sahibi RTSO Başkanı Necmeddin Zaroğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Kaymakam Yusuf Güler, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve HBB daire başkanları tarafından alkışlarla karşılandı.

Ev sahibi RTSO Başkanı Zaroğlu yaptığı konuşmada Başkan Savaş’ı Reyhanlı’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Şehrimize yaptığı hizmetler ve birleştirici söylemleriyle insanların gönlünü kazanan Başkan Savaş’ı ağır bedeller ödeyen Reyhanlı’da görmek bizleri mutlu etmiştir. Başkanımızın ortaya koyduğu hizmetler herkesin malumu olmakla birlikte bizler Başkan Savaş’ın İlçe Belediye Başkanımız Sayın Şanverdi ile koordineli çalışmalar yapmasını ve bir anlamda Reyhanlı’ya pozitif ayrımcılık yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler de yaptığı kısa konuşmada “Ürettiği hizmetler ile Hatay’ın çehresini değiştirme yolunda büyük atılımlar yapan Başkan Savaş, özellikle şehir merkezinde icra ettiği çalışmalarla Reyhanlı’ya Avrupai bir görünüm kazandırmıştır. Reyhanlı’daki görev süremin dolmasıyla bu güzide şehirden ayrılırken Başkan Savaş’a bir kez daha yüz yüze teşekkür ediyor ve bu meşakkatli yolda başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Reyhanlı Belediye Başkan Hüseyin Şanverdi ise “Başkan Savaş Reyhanlı’ya yaptığı kapsamlı yol asfaltlama ve parke çalışmalarıyla ilçemizde gerçekten uzun zamandır beklediğimiz hizmetleri ortaya koydu. M.Akif Ersoy Caddesi bu kapsamda asfaltlandı ayrıca Bahçelievler Mahallesi’ndeki parke çalışmaları da devam ediyor. Çevre mahallelerin yolları da asfaltlandı ve çalışmalar devam ediyor. Tabi Büyükşehir yeni yapılandığı için biz Başkan Savaş ve ekibine çalışmaların 15 ay sonra yapılması konusunda elbette hak veriyoruz. Hatay’ın Büyükşehir olması sonrasındaki süreçte Başkan Savaş ile yaşadığımız siyasi diyalogların yerini bugün koordineli bir şekilde Reyhanlı’ya hizmet ederek telafi ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAPSAMLI HİZMETLER, ETÜT ÇALIŞMALARIMIZIN BİR ESERİ

Başkan Savaş yaptığı konuşmada, “Reyhanlı’nın eksiklerini biliyoruz ve bu eksikliklerin giderilmesi anlamında kapsamlı etüt çalışmaları yaparak işe koyuluyoruz. Bugün Reyhanlı’da devam eden kapsamlı yol çalışmaları yapılan etüt çalışmalarının bir eseridir. Etüt çalışmaları sonrasında 15 ilçemizin tamamında ortaya koyarak Hatay’ı hak ettiği yere taşıyacağız. Büyükşehir olarak yeni kuracağımız dekoratif taş fabrikası ile sorumluluk alanımızdaki yolları bu fabrikanın üreteceği özel taşlarla döşeyeceğiz.” dedi.

Başkan Savaş hizmet anlamında hiçbir zaman ayrım gözetmediklerini ifade ederek devam ettiği konuşmasında, “15 ilçemizin halkın iradesini ortaya koyduğu sandıklarda seçilmiş belediye başkanları var. Ben bu arkadaşlarımızın tamamıyla koordineli bir şekilde tüm hizmetleri kavgasız, gürültüsüz bir şekilde hizmet üretmek niyetiyle hareket ediyorum. İlçe Belediye Başkanlarımız ve muhtarlarımız hizmet üretimi ve sunumunda bizim çözüm ortağımızdır. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu arkadaşlarımız bana 1 adım gelsin ben kendilerine 10 adım giderim.” ifadelerini kullandı.